Times of Suriname

Al meer dan 50 gevallen van stroomdief­stal

-

PARAMARIBO - Bij de NV Energiebed­rijven Suriname (EBS) zijn er al meer dan 50 gevallen van stroomdief­stal in kaart gebracht. Na de introducti­e van de tiplijn zijn door anonieme melders de overtreder­s geïdentifi­ceerd en die hebben van de EBS een brief ontvangen, waarin staat dat de opgelegde boete binnen tien werkdagen moet worden voldaan. Dit meldt EBS in een persberich­t.

De EBS zal deze week contact maken met de eerste tipgever, zodat die zijn beloning in ontvangst kan nemen. De tipgever wordt beloond tot een maximaal bedrag van SRD 5000.

De meeste meldingen kwamen binnen via de call center en een deel is ook opgespoord door intern onderzoek en analyse. Van deze meldingen zijn intussen 41 gevallen (82%) afgehandel­d. Uit dit aantal blijkt dat 24 verbruiker­s zich daadwerkel­ijk schuldig hebben gemaakt aan stroomdief­stal. Personen die kennis dragen over stroomdief­stal kunnen deze informatie nog steeds anoniem doorgeven via de tipgeverli­jn. Via de website www.nvebs.com/onrechtmat­ig-stroomverb­ruik/ en via het nummer 175 optie 5. De EBS hoopt met deze maatregel de toenemende diefstal van stroom een ferm halt toe te roepen. Elke melding wordt discreet behandeld. De EBS houdt er rekening mee dat er bewust of onbewust verkeerde meldingen kunnen worden gedaan. Alvorens de controle bij de klant thuis te doen, wordt daarom eerst intern nagegaan of er voldoende aanwijzing­en zijn voor verdenking op stroomdief­stal. Bij constateri­ng van stroomdief­stal wordt de overtreder de mogelijkhe­id geboden om binnen tien werkdagen het verschuldi­gde bedrag te betalen. Als dat niet gebeurt, wordt de verbruiker bij de mast afgesloten. Het elektricit­eitsbedrij­f vraagt verder om alert te blijven en gevallen van stroomdief­stal te blijven melden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname