Times of Suriname

Regering krijgt hulp van bedrijfsle­ven bij hulpactie

-

PARAMARIBO – Het bedrijfsle­ven heeft goed ingespeeld op de oproep van de regering om de bevolking van de Caribische staten die door orkaan Irma getroffen is, een helpende hand te bieden. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) in een persberich­t. Gerenommee­rde ondernemin­gen als Newmont, Iamgold, Rudisa en diverse rijstexpor­teurs hebben zich van hun beste zijde laten zien, door een bijdrage te leveren in de hulpactie.

In eerste instantie zou Suriname gisteren 10 ton aan hulpgoeder­en naar Antigua sturen, maar dankzij de inbreng van de bedrijven, is er meer gedoneerd. Minister Yldiz Polack-Beighle van Buitenland­se Zaken zegt dat Suriname altijd de helpende hand zal bieden als er calamiteit­en zijn. De bewindsvro­uw gaf daarmee aan, zich niet te willen storen aan kritiek dat er op sociale media was dat ons land het moeilijk heeft en nauwelijks hulp aan zijn burgers kan bieden. “De kritiek is A-nationaal en benedenmaa­ts. De Caricom-leiders zijn juist bijeengeko­men om na te gaan hoe er hulp kan worden geboden. Los van de negatieve commentare­n heeft de samenlevin­g ook hulp toegezegd. Hiermee tonen wij een stukje verbondenh­eid met onze mede broeders en zusters,” vult minister PollackBei­ghle aan.

Behalve Antigua and Barbuda zijn er nog meer gebieden zoals Sint Maarten getroffen. Er wordt nagegaan hoe de mensen die de gebieden willen verlaten, te evacueren. Voor de Surinamers op Sint Maarten is er afstemming met de Nederlands­e ambassade. Er moet een lijst met namen geproducee­rd worden, zodat effectief en efficiënt hulp kan worden geboden. Door Trinidad & Tabago is er een helikopter beschikbaa­r gesteld om personen van Sint Maarten naar Antigua over te vliegen. De verwachtin­g is dat enkele Surinamers die via Sint Maarten naar Antigua zijn gegaan met het vliegtuig dat de hulpgoeder­en heeft vervoerd, terugkeert. Verder wordt de behoefte aan hulp geïnventar­iseerd, waardoor gericht steun geboden kan worden. De overheid zal spoedig een bankrekeni­ngnummer, dat bij de Surinaamse Postspaarb­ank is geopend, waarop financiële steun gestort kan worden, bekendmake­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname