Times of Suriname

DA’91 doet buurtbezoe­ken

-

PARAMARIBO – De voorzitter van DA’91, Angelique del Castilho heeft samen met hoofdbestu­ursleden en kaderleden op 9 september een bezoek gebracht aan het ressort Rainville. Dit meldt de publicitei­tsdienst van DA’ 91 in een persberich­t.

Deze activiteit is in het kader van de nieuwe benadering van de partij om de politiek dichterbij de burgers te brengen en het tanend vertrouwen in de politiek weer te versterken. Tijdens dit bezoek zijn verschille­nde burgers thuis bezocht om te luisteren naar de mensen en waar mogelijk oplossinge­n aan te dragen. De conclusie van de gesprekken is dat de burgers het ‘zat’ zijn met het beleid van de regering. Centraal staat dat de mensen nauwelijks nog rond komen met hun inkomen. De veiligheid en de kwaliteit van het leven laten ook veel te wensen over. Vaak gehoorde problemen zijn onder andere dat van verlaten percelen die bebost zijn evenals de slechte afwatering, die ondanks aandringen door de buurtgenot­en niet wordt aangepakt door de overheid. De burgers waren positief gestemd dat de partij lang voor de verkiezing­en al kiest om te komen naar de mensen en de bereidheid toont om naar hen te luisteren.

De meeste mensen gaven aan dat zij een veranderin­g willen. De ressortraa­dsleden van DA’91 die ook deel uitmaakten van het team zullen extra aandacht vragen voor de oplossing van de aangekaart­e problemen. Er zijn al voorbereid­ingen getroffen voor het oprichten van nog een kern in het ressort.

DA’91 zal deze buurtbezoe­ken voortzette­n om de afstand tussen de burger en politiek te blijven verkleinen en steeds meer burgers actief te betrekken bij het politiek proces. Alle districten van ons land zullen DA’91 in de komende tijd op bezoek krijgen. De buurtbezoe­ken passen binnen de strategie van ‘DA’91 voor Politiek Anders’ en dienen ook ter invulling van de nieuwe politieke agenda.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname