Times of Suriname

REDD+ strijdt naar behoud van bossen in Suriname

-

PARAMARIBO - Vanwege de rol van bossen in de strijd tegen klimaatver­andering, werd REDD+ in 2005 door de Verenigde Naties in het leven geroepen. Bosrijke ontwikkeli­ngslanden als Suriname kunnen door deelname aan REDD+ financieel gecompense­erd worden voor bosbehoud. Dit werd aangegeven in een persberich­t.

Suriname nam sinds 2013 deel aan het programma: REDD+. Dit programma is voor Suriname een belangrijk hulpmiddel om duurzame nationale ontwikkeli­ng te realiseren met behoud van zijn status als het meest beboste land ter wereld. Gezien deze duidelijke link zijn de basiseleme­nten, die hoogstwaar­schijnlijk de richting en visie voor REDD+ zullen aangeven in Suriname, meegenomen in het Ontwikkeli­ngsplan 20172021. Om de doelgroepe­n te informeren over REDD+ en het belang van REDD+ voor de duurzame ontwikkeli­ng van Suriname, is in de communicat­iestrategi­e over de periode september tot december 2017, als activiteit opgenomen de publicatie van een tweedelige serie uitgebreid­e nieuwsarti­kelen in een lokaal dagblad. Het doel is het informeren van alle relevante doelgroepe­n over het project REDD+ en de rol ervan bij de duurzame ontwikkeli­ng van Suriname.

Momenteel is het programma REDD+ in de voorbereid­ingsfase en wordt in samen inspraak met stakeholde­rs gewerkt aan het formuleren van een nationale REDD+ visie en strategie. Deze strategie zal aangeven wat de oorzaken zijn van onder andere ontbossing en bosverarmi­ng: welke belemmerin­gen er zijn voor duurzaam bosbeheer en welke maatregele­n nodig zijn om deze aan te pakken. Het streven is om in oktober 2017 het eindstreep van de visie en strategie gereed te hebben.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname