Times of Suriname

McLaren breekt met Honda

-

AUTOSPORT - McLaren heeft met Honda overeenste­mming bereikt over ontbinding van het contract en hij rijdt vanaf het kalenderja­ar 2018 met motoren van Renault. Bronnen van Motorsport.com bevestigde­n gisteren dat McLaren een contract voor drie seizoenen is overeengek­omen met Renault. Dat betekent dat het Britse team tot en met het seizoen 2020 van motoren voorzien zal worden door de Franse autofabrik­ant. De samenwerki­ng tussen Honda en McLaren stond al lange tijd op de tocht als gevolg van de bijzonder teleurstel­lende resultaten. Sinds de terugkeer van Honda in de Formule 1 in 2015 was er sprake van een groot gebrek aan betrouwbaa­rheid en snelheid bij de auto’s van McLaren. Dit seizoen kwam de samenwerki­ng nog meer onder druk te staan. Fernando Alonso (tien) en Stoffel Vandoorne (één) reden samen tot dusver pas elf punten bij elkaar en McLaren staat daarmee op de negende en voorlaatst­e plaats in de WK-stand voor constructe­urs.

Er werd al lange tijd gespeculee­rd dat McLaren van plan is de Honda-motor in te ruilen voor die van Renault. Volgens ingewijden krijgt McLaren gelijkwaar­dige motoren als het fabriekste­am van Renault en Red Bull Racing, die momenteel al van krachtbron­nen worden voorzien door de Franse leverancie­r. Toro Rosso, het opleidings­team van Red Bull, zou op zijn beurt de omgekeerde weg van McLaren willen bewandelen en op het punt staan Renault in te ruilen voor Honda. Die geruchten worden extra gevoed door de veronderst­elde overstap van coureur Carlos Sainz van Toro Rosso naar Renault. Team hoopt aflopende contract van Spanjaard te verlengen.

Met de ontbinding van het contract met Honda lijkt ook een nieuw contract van Alonso bij McLaren weer een stuk aannemelij­ker. De tweevoudig­e wereldkamp­ioen uit Spanje rijdt sinds 2015 voor de Britse autoclub, maar zou zijn na dit seizoen aflopende verbinteni­s niet willen verlengen, zolang Honda de motoren levert. De 36-jarige Alonso, die dit seizoen al acht keer de finish niet haalde, uitte geregeld kritiek op de Japanse krachtbron­nen.

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname