Times of Suriname

Asensio gelukkig bij Real

-

VOETBAL - Marco Asensio werd deze zomer in verband gebracht met clubs als Paris Saint-Germain, Arsenal en zelfs Barcelona, maar de aanvaller van Real Madrid is gelukkig bij de club van trainer Zinédine Zidane. De Spaanse internatio­nal, die ondanks een belletje van Ruud van Nistelrooi­j weigerde uit te komen voor Oranje, zegt dat hij geen intentie heeft Santiago Bernabéu te verlaten.

In zijn huidige contract staat de ontsnappin­gsclausule vastgestel­d op 80 miljoen euro, maar onder meer Mundo Deportivo heeft al gemeld dat de Spanjaard zijn verbinteni­s gaat verlengen bij Real, waarbij de clausule zal worden verhoogd naar minimaal 150 miljoen euro. “Ik heb een ontsnappin­gsclausule, maar ik denk niet dat ik hier wegga”, zegt Asensio bij het radioprogr­amma El Partidazo de Cope. “Met het goede spel dat ik nu vertoon, heb ik de liefde van de fans verdiend. Mijn intentie is om te blijven, ik zal niet naar PSG gaan, ik ben gelukkig hier”, aldus de jongeling, die erkent dat Barcelona zwakker is geworden met het vertrek van Neymar naar PSG. “Wij vonden het vreemd dat Neymar Barcelona verliet. Hij was voor het team een belangrijk­e speler. Het was vreemd dat de club hem niet konden behouden, maar dat is hun zaak.”

Tot slot geeft Asensio aan dat zijn trainer bij de Koninklijk­e hem heeft vergeleken met Lionel Messi. “Zidane zei me dat hij sinds Messi niemand had gezien met een dergelijke goed linkerbeen als de mijne. Ik was een beetje verbaasd, want Messi is een geweldige speler”, zegt de aanvaller, die daarnaast aangeeft de rechtervoe­t van Cristiano Ronaldo, de kopkracht en leiderscha­pskwalitei­ten van Sergio Ramos en de voetbalint­elligentie van Toni Kroos te aanbidden. (VZ)

 ??  ?? Marco Asensio werd deze zomer in verband gebracht met clubs als Paris Saint-Germain, Arsenal en zelfs Barcelona, maar de aanvaller van Real Madrid is gelukkig bij de club van trainer Zinédine Zidane. (Foto: Goal)
Marco Asensio werd deze zomer in verband gebracht met clubs als Paris Saint-Germain, Arsenal en zelfs Barcelona, maar de aanvaller van Real Madrid is gelukkig bij de club van trainer Zinédine Zidane. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname