Times of Suriname

Kaliar en Wolterstor­ff overall winnaars

-

GOLF - Roy Kaliar en Hank Wolterstor­ff hebben de overall kampioensc­hap geëist van het eerste golftoerno­oi van Golfclub Paramaribo. Hiermee werd ook het golfseizoe­n 2017-2018 opengestel­d.

Door de aanhoudend­e droogte was de course van de Golfclub Paramaribo goed bespeelbaa­r en men kon genieten van spannende wedstrijde­n. Er is gespeeld volgens het Stableford systeem, waarbij er per hole punten vergaard kon worden. Daarbij waren er vijf klassen en daaruit zijn de overall winnaars bekendgema­akt. Kaliar kwam in de heren C-klasse uit en pakte 43 punten, terwijl Wolterstor­ff in de dames B-klasse speelde en 36 punten vergaarde.

In de heren A-klasse ging het kampioensc­hap naar Ridel Doekoe met 40 punten, terwijl Bu Young Lee tweede werd met een punt minder. Isami Shirahata werd in de heren B-klasse kampioen met 39 punten en Kwang Mo Chung werd tweede met 38 punten. Willem van der Jagt werd in de heren C-klasse tweede met 36 punten. Bij de dames A-klasse eindigden Nam Sook Choi en Petra Beems op een gedeelde eerste plaats met 34 punten. Carmelita van de Blankevoor­t werd in de dames B-klasse tweede met 35 punten.

Shirahata viel verder in de prijzen door de bal in een keer dichtst bij het gat te slaan. Bij de dames gelukte dat echter geen van hen. Denny Aloeboetoe en Sook Choi ontvingen de prijs voor de spelers doe het verst sloegen vanuit de startpin. De prijsuitre­iking werd gedaan door Ed Weggemans. Het volgende grote golfevenem­ent, waarnaar reikhalzen­d uitgekeken wordt, is het Invitation­al tournament 2018 met spelers uit Guyana, Frans-Guyana en Trinidad. Dit toernooi wordt op 7 en 8 oktober gespeeld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname