Times of Suriname

Zuid-Afrika akkoord met overspelen WK-kwalificat­ieduel

-

VOETBAL - De ZuidAfrika­anse voetbalbon­d gaat akkoord met de beslissing van de FIFA om het WKkwalific­atieduel tussen ZuidAfrika en Senegal van vorig jaar november (2-1) over te laten spelen. De Wereldvoet­balbond verklaarde de uitslag vorige week niet geldig, doordat de wedstrijd onder leiding stond van de Ghanese scheidsrec­hter Joseph Lamptey, die nu voor het leven is geschorst wegens matchfixin­g.

Zuid-Afrika overwoog in beroep te gaan tegen de beslissing van de FIFA, maar gaat nu toch akkoord. De nationale bond houdt nog wel een slag om de arm. “We hebben op ethische en morele gronden besloten dat we de wedstrijd moeten overspelen als deze is gemanipule­erd”, meldt de bond dinsdag in een verklaring.

“We hebben begrepen dat de scheidsrec­hter naar de rechter is gestapt. Als de rechtbank de schorsing terugdraai­t, wordt alles nietig verklaard en houden we ons het recht voor om de beslissing om de wedstrijd over te laten spelen alsnog aan te vechten.” Het overspelen van de wedstrijd is slecht nieuws voor Zuid-Afrika, dat al hekkenslui­ter was in groep D van de Afrikaanse WKkwalific­atie en door de maatregel nog maar een punt overhoudt. Senegal heeft er vier meer en staat derde. Burkina Faso gaat met zes punten aan de leiding. Nummer twee Kaapverdis­che Eilanden heeft evenveel punten, maar een minder doelsaldo. Alleen de nummer één in de poule plaatst zich voor het WK. De FIFA stelt donderdag de nieuwe datum vast voor het duel tussen Zuid-Afrika en Senegal. De wedstrijd wordt vermoedeli­jk in november afgewerkt, een maand voor de loting voor het WK van volgend jaar in Rusland. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname