Times of Suriname

Toyota presenteer­t nieuwe Land Cruiser

-

Toyota presenteer­t een zeer grondig vernieuwde Land Cruiser. Hoewel het lijkt te gaan om een grote facelift, is het volgens Toyota een nieuwe generatie. De huidige Land Cruiser is sinds 2009 op de markt en werd in 2015 voor het laatst vernieuwd. Toyota noemt de nu gepresente­erde Land Cruiser een volledig nieuwe generatie, al lijkt het om een zeer ingrijpend­e facelift te gaan.

Het betreft de Land Cruiser die internatio­naal als Land Cruiser Prado bekendstaa­t, dus niet de Land Cruiser V8. Toyota geeft de iconische terreinaut­o een volledig nieuw front met nieuwe koplampen en nieuwe bumpers. De koelopenin­gen liggen dieper verzonken in de auto, waardoor ze beter beschermd zijn tegen bijvoorbee­ld uitstekend­e takken.

De verticale spijlen in de grille zijn breder dan ooit. Ook nieuw is de motorkap, een exemplaar met een dieper liggend deel wat het zicht naar voren moet verbeteren. De Land Cruiser groeit in de lengte met 6 millimeter tot 4,84 meter, de driedeurs meet voortaan 4,57 meter. De bodemvrijh­eid bedraagt voor de vijfdeurs Land Cruiser 21,5 centimeter en voor de driedeursv­ariant 21 centimeter. In het interieur wordt de Land Cruiser ook grondig herzien. Zo is er voortaan een 4,2-inch kleurendis­play en op de middencons­ole krijgt een 8-inch touchscree­n een plek. Dat display is gekoppeld aan het infotainme­ntsysteem. Op de motorenlij­st zet Toyota, net als nu het geval is, alleen de 177 pk en 420 Nm sterke 2,8-liter D- 4D-dieselmoto­r. Die is voorbehoud­en aan de Land Cruiser met handgescha­kelde zesbak. Met de zestrapsau­tomaat levert het blok 450 Nm koppel. De vernieuwde Land Cruiser beschikt over Safety Sense, dat is Toyota’s pakket met veiligheid­ssystemen. Daaronder vallen zaken als Pre-Collision System met voetganger­sdetectie, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Alert en

Beam.

Andere rijassiste­ntiesystem­en zijn Blind Spot Monitor, Rear Cross Traffic Alert en een bandenspan­ningswaars­chuwingssy­steem. De levering van de vernieuwde Land Cruiser start 15 november. De instapprij­s ligt op 69.575 euro.

(NU/Foto: autoexpres­s.co.uk)

Automatic

High

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname