Times of Suriname

Achtergela­ten kalf denkt dat het een hond is

-

Twee Amerikaans­e veehouders hebben een kalf in hun huis grootgebra­cht nadat het verstoten was door zijn moeder. Nu denkt de jonge stier dat hij een hond is. Het kalf James werd bij zijn geboorte niet erkend door zijn moeder. Daarop namen de twee eigenaars van het veebedrijf, Adam en Emily Hopson uit North Carolina, het jonge dier in huis. En dat heeft nogal grappige gevolgen gehad. Omdat James opgroeide met twee honden, denkt het kalf nu ook dat het ook een blaffende viervoeter is. Hij houdt ervan om zijn ‘soortgenot­en’ en baasjes te likken en legt zich vaak achter de zetel. Daar wacht hij tot dat iemand hem komt strelen. James liep bij zijn geboorte hersenscha­de op door een zuurstofte­kort en kan zich dus soms moeilijk inhouden, meldt The Mirror. Spelen met de andere honden wordt dan ook steeds moeilijker. Zijn zachte kopstootje­s van vroeger worden steeds harder, nu het vier maand oude kalf al stevig gegroeid is.

Ondanks het verschil in gewicht en grootte zijn de honden en het kalf nog altijd heel goede vrienden. Adam en Emily posten regelmatig foto’s van de dieren op social media. Het heeft hen al duizenden volgers opgeleverd. (Metrotime/Foto: metrotime. be)

1960 - De Organisati­e van olie-exporteren­de landen (OPEC) wordt opgericht in Bagdad, Irak.

1901 - Drie wetenschap­pers vinden aan de oevers van de rivier Berezovka in Siberië een buitengewo­on volledig lichaam van een mammoet.

1958 - De twee raketten die ontwikkeld zijn door de Duitse ingenieur Ernst Mohr, bereiken de bovenste delen van de atmosfeer.

1947 -

Sam Neill (Omagh (Noord-Ierland), 14 september 1947) is een Nieuw-Zeelands acteur en regisseur, geboren als Nigel Neill. Neill begon zijn acteercarr­ière in de televisies­erie

waarna hij via de Nieuw-Zeelandse film

(1977) en het Australisc­he de rol van Damien mocht spelen in

In de jaren tachtig maakte Neill uit 1985 en

uit 1988. Zijn meest bekende film uit die tijd is de thriller uit 1989. Hij is sinds september 1989 getrouwd met Noriko Watanabe en heeft drie kinderen.

1973 -

Nasir bin Olu Dara Jones (Long Island (New York), 14 september 1973), beter bekend als Nas, is een Amerikaans rapper en acteur. Hij debuteert in 1994 met het hiphopalbu­m Illmatic, wat tot op heden wordt beschouwd als één van de beste albums aller tijden in het genre. Nas staat bekend als een gerenommee­rde tekstschri­jver en rapper. Hij wordt beschouwd als één van de beste en origineels­te rapartiest­en. Desalniett­emin heeft hij volgens critici zijn niveau van Illmatic nooit weten te evenaren. Nas heeft een zoon en een dochter.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname