Times of Suriname

EBGS organiseer­t zevende editie Moravian Teacher’s Days

-

PARAMARIBO - Stichting Onderwijs der EBGS organiseer­t op 22 september het Moravian Teacher’s Days (MTD). Het thema voor dit jaar is Competenti­es op scherp. Dit werd bekendgema­akt in een persberich­t van het EBGS.

De trainingen worden gehouden in het gebouw van de FHR School of Business aan de Burenstraa­t 23. Het trainingsa­anbod bestaat uit 30 onderwerpe­n, wat inhoudt dat de trainingso­nderwerpen niet hetzelfde zullen zijn. In 2009 heeft de stichting een aanvang gemaakt door te investeren in haar personeel. Hierbij werden er trainingen en lezingen hen aangeboden. De afgelopen jaren heeft er uitbreidin­g en verdieping plaatsgevo­nden in het trainingsa­anbod. De MTD biedt een boost aan het onderwijsg­evend personeel voor de start van het schooljaar. Dit door jaarlijks trainingen en deskundigh­eid te vergroten, inzicht te verschaffe­n op het gebied van onderwijso­ntwikkelin­g en de competenti­e van de individuel­e leerkracht en het schoolteam te verbeteren. Dit moet leiden tot betere leerresult­aten.

Het doel van het EBGSonderw­ijs is om tot de top vijf scholen te kunnen behoren. Daarom zijn in voorgaande schooljare­n zowel medewerker­s van het centraal bureau als schoolleid­ers en leerkracht­en een persoonlij­ke en onderwijsk­undige verbreding en verdieping ondergaan door middel van training en coaching. Gedurende de periode 2010 tot heden is er ook geinvestee­rd in de persoonlij­ke en onderwijsk­undige competenti­es van schoolleid­ers door middel van training en coaching in teambuildi­ng, conflictha­ntering, samenwerke­n, high performanc­e schools en effectieve communicat­ie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname