Times of Suriname

Saronbrug uiterlijk woensdag opengestel­d

-

PARAMARIBO - De Saronbrug wordt binnen enkele dagen in zijn volle glorie hersteld. Aanvankeli­jk was het de bedoeling om een hulpmaatre­gel te treffen, zodat de schooljeug­d toch gebruik kon maken van de brug, maar uiteindeli­jk is er besloten om het werk direct goed te doen en niet te wachten op de financieel technische afhandelin­g van schade door de veroorzake­r.

Volgens Raoul Swedo, hoofdvoorl­ichter bij het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie (OWT&C) moet de Saronbrug uiterlijk woensdag opengestel­d zijn. “De brug blijft dan voor goed open totdat er weer iets gebeurt wat wij natuurlijk niet hopen”, zegt Swedo.

Minister Jerry Miranda zag het niet zitten om de brug voor een tweede keer af te sluiten om het beschadigd­e element te vervangen. “Wij dachten eerder aan een hulpconstr­uctie, maar daar hebben wij nu vanaf gezien. Dit hebben wij besloten ondanks de zaak nog gaande is.”

De schade aan de brug wordt geraamd op SRD 310 duizend en de vrachtwage­nchauffeur die de veroorzake­r is, wordt daarvoor verantwoor­delijk gehouden. Dit zal via de juridische weg opgelost worden. De achterligg­ende gedachte om de brug direct terug in zijn originele staat te brengen, heeft te maken met de filevormin­g die verwacht wordt wanneer het nieuwe schooljaar op 2 oktober begint. Om de brug voor de tweede keer af te sluiten, kan verkeerste­chnisch voor veel oponthoud en irritatie zorgen bij weggebruik­ers. “Aan de hand daarvan hebben we besloten om alvast het element dat vervangen moet worden, te plaatsen”, zegt Swedo.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname