Times of Suriname

Parabrug vanaf vandaag afgesloten

-

PARAMARIBO - De brug over de Pararivier die Domburg verbindt met de Sir Winston Churchillw­eg wordt ingaande vandaag voor vier weken afgesloten. De brug wordt volledig gesloopt en vervangen. De nieuwe brug wordt breder waardoor het, in tegenstell­ing tot wat nu het geval is, voor twee wagens uit tegenoverg­estelde richting mogelijk zal zijn elkaar zonder moeite te kunnen passeren.

Weggebruik­ers worden geadviseer­d om vanaf vandaag gebruik te maken van de Mahadjan Ram Adhinweg en Tout lui faut Middenweg om hun bestemming te bereiken. “De wegenautor­iteit heeft vier weken om haar werk te doen”, zegt Raoul Swedo van het Ministerie van Openbare Werken Transport en Communicat­ie (OWT&C).

Momenteel bestaat het smalle wegdek van de Parabrug uit houten balken en planken die niet meer voldoen aan de wensen van het verkeer. Vandaar dat er is besloten om niet alleen het wegdek te vervangen, maar ook om de brug te verbreden. De activiteit­en houden direct verband met het Dalianasfa­lteringspr­ogramma dat intussen is begonnen. “We hebben daarom gemeend de samenlevin­g gebruikmaa­kt van de brug alvast tegemoet te komen”, zegt Swedo. De Wegenautor­iteit is de afgelopen dagen gestart met het voorbereid­en van de geplande werkzaamhe­den. “We zijn intussen zover en de brug wordt vrijdag afgesloten”, zegt de hoofdvoorl­ichter van OWT&C.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname