Times of Suriname

Geduld OBS raakt op

-

PARAMARIBO - Er heerst een sfeer van ongeduld bij de Organisati­e van Bus- en Boothouder­s in Suriname (OBS). Dit vanwege het feit dat de betalingen over de maand augustus 2017 nog steeds niet hebben plaatsgevo­nden. Dit werd namens OBS-voorzitter, Kenneth Themen meegedeeld.

Themen gaf aan dat de bushouders het ermee eens zijn dat er een spelletje wordt gespeeld tussen het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en het Ministerie van Financiën.

Het is volgens de OBS een kwestie van onbehoorli­jk gedrag tegenover de bushouders. Al weken wordt aangegeven, dat het werk neergelegd zal worden met de hoop dat de regering de ernst van de zaak zal inzien. Themen gaf in een interview met Times of Suriname aan dat het lijkt alsof de regering de start van de school afwacht.

Het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) is voor een groot deel verantwoor­delijk voor het vervoeren van werknemers en jeugdigen van alle districten in Suriname. Het is daarom een belangrijk­e factor, die altijd operatione­el moet blijven. Ook is aangegeven, dat 20% van de bushouders die verbonden zijn bij de NVB hebben afgezegd vanwege overmacht. Vele chauffeurs komen financieel niet uit, waardoor ze genoodzaak­t zijn het werk neer te leggen. Themen gaf aan dat een gehele lamlegging van het werk totaal niet is uitgeslote­n, aangezien de kwestie van geduld niet meer van toepassing is.

MW

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname