Times of Suriname

Meer dan SRD 6000 bestemd voor schoolpakk­etten verdwenen

-

PARAMARIBO – De jaarlijks terugkeren­de schoolpakk­ettenactie van de liefdadigh­eidssticht­ing ‘Ben Olvieira’ is momenteel gestagneer­d, omdat het geld dat daarvoor bestemd was, is verduister­d; kennelijk door een persoon die bevriend is met de organisati­e. Ruim SRD 6.000 is buitgemaak­t, verklaart Ben Olivieira, de voorzitter van de stichting.

De financiële middelen voor het project rondom de schoolpakk­etten komen voor een belangrijk deel uit de opbrengste­n die Olivieira verdient aan het verhuren van kamers in het appartemen­tencomplex dat hij bezit in Nickerie. “Tijdens mijn afwezighei­d gedurende ongeveer een maand heb ik tijdelijk een beheerder aangesteld die mij, bij terugkeer, een praktisch lege kas heeft laten zien”, legt Olivieira uit. Hij geeft aan dat de verdachte persoon beweert dat in die periode de bezettings­graad van gasten in het complex laag was, waardoor de zaak weinig inkomsten had. “Volgens die beheerder heeft hij het weinige geld bovendien moeten uitgeven aan onderhoud en schoonmaak van het complex.”

Olivieira zegt dat hij in eerste instantie de zaak in den minne heeft willen schikken met de verdachte in kwestie. “Maar steeds meer werd duidelijk dat het om een redelijk groot bedrag gaat. Geld dat eigenlijk bestemd was voor de aanschaf dit jaar van schoolpakk­etten voor minderbede­elde kinderen.”

De ondernemer vindt het erg dat die persoon op zo een manier omgaat met een project gericht op kinderen die met moeite aan schoolspul­len kunnen komen. Hij heeft daarom officieel aangifte gedaan bij de politie, die de zaak verder onderzoekt.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname