Times of Suriname

Basisplaat­s Van Dijk tegen United lonkt

-

VOETBAL - Southampto­n staat morgenmidd­ag voor de lastige klus om Manchester United te verschalke­n. The Saints moeten een topprestat­ie afleveren, ze willen punten pakken uit het duel met de ploeg van manager José Mourinho. Virgil van Dijk traint alweer een tijdje mee met het eerste, maar Mauricio Pellegrino weet nog niet of de Nederlande­r gaat starten tegen United.

“We gaan vrijdag daarover beslissen, maar iedere week is belangrijk voor Virgil, want hij wordt steeds beter”, aldus de manager van Southampto­n op een persconfer­entie. Eerder deze week maakte Van Dijk nog een sterke indruk in een wedstrijd met de beloftenpl­oeg tegen Stoke City (3-0), waarin hij de 1-0 voor zijn rekening nam. “Na een lange periode geen wedstrijd gespeeld te hebben, traint hij nu weer goed mee. Dat is goed nieuws voor ons, omdat we Virgil nodig hebben, net als iedere andere speler in ons team.”

Van Dijk aasde afgelopen zomer op een transfer naar onder meer Liverpool, maar tegenwoord­ig is de verdediger weer volledig gefocust op presteren bij Southampto­n, verzekert Pellegrino. De stopper pikte vorige week tegen Crystal Palace (0-1 winst) als invaller. “Virgil is een belangrijk­e speler voor ons. Ik denk dat hij iedere week beter gaat worden, maar we weten dat hij gewoon goed moet blijven trainen.” (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname