Times of Suriname

Inter Jakin koerst richting play-offs

-

ZAALVOETBA­L – Een sublieme eerste helft heeft Inter Jakin de drie punten bezorgd in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­bond. Inter Bom werd woensdag in de Anthony Nestysport­hal verslagen met 8-6. Inter Jakin staat met de overwinnin­g op de vierde plaats met 27 punten, terwijl Inter Bom nog steeds geen punten heeft. Beide teams hebben vijftien wedstrijde­n achter de rug.

Inter Jakin startte de wedstrijd goed maar moest als eerst het leder uit het net halen. Na een paar kansen gemist te hebben, strafte Delano Shury de nonchalant­heid van Inter Jakin af: 1-0. Maar Inter Bom kon niet lang genieten van de voorsprong, want binnen een minuut was het weer gelijk. Earvin Karjiomeng­golo vond het net voor de promovendu­s: 1-1. Hierna was alles wat de klok sloeg, Inter Jakin. Het team kreeg de kansen, maar het was niet efficiënt genoeg voor het doel. Zo werd in de elfde minuut de voorsprong genomen door een doelpunt van Raywel Lioe Anjie, waarna Iveraldo Pengel de score verruimde: 3-1. Zaken werden nog beter, toen Melito Brewster het vierde doelpunt binnenscho­ot: 4-1. Inter Jakin sloot de sublieme eerste helft af met nog een doelpunt. Pengel maakte het laatste doelpunt voor Inter Jakin, terwijl Jerrel Acton het net kon vinden voor Inter Bom: 5-2. Ook de tweede helft startte Inter Jakin subliem. Binnen een minuut werd het net gevonden, waarna Inter Bom binnen de kortste keren nog een doelpunt moest incasseren. Jason Kasanredjo maakte het zesde doelpunt, terwijl Sofero Sampake de zevende scoorde: 7-2. De overwinnin­g was binnen handbereik van Inter Jakin, maar Inter Bom dacht er anders erover. Binnen de kortste keren werd de ruime achterstan­d ingelopen, door in vier minuten drie keer te scoren: 7-5. Iwan Pinas, Stef Krimbo en Gracilio Verwey scoorden, wat de wedstrijd weer spannend maakte. Maar het was Brewster die een einde bracht aan de illusies van Inter Bom, door zijn tweede doelpunt te maken: 8-5. In de slotfase scoorde Krimbo nog een keer.