Times of Suriname

Zwaarbevoc­hten zege voor Atlético

-

VOETBAL - Atlético Madrid heeft dit seizoen nog geen nederlaag geleden. Het team van trainer Diego Simeone zegevierde met 1-2 over Athletic Club, dat een goede eerste helft speelde. Een door Jan Oblak gestopte strafschop gaf de doorslag. In de tweede helft namen Ángel Correa en Yannick Ferreira Carrasco de Madrileens­e goals voor hun rekening. Atlético speelde geen goede eerste helft in San Mamés en dat was vooral de verdienste van Athletic. De keeper reageerde na circa twintig minuten spelen goed op een harde inzet van Raúl Garcia. In het laatste kwartier voor rust kon het duel alle kanten op, met de keepers als uitblinker­s. Kepa tikte een inzet van Nicolás Gaitán tegen de paal en keerde vlak voor rust ook een inzet van Antoine Griezmann met zijn been.

Zes minuten voor rust kreeg Atlético dé kans om de leiding te nemen. Luis Filipe raakte met een lage tackle de bal en daarna ook Raúl Garcia in het strafschop­gebied. De elfmetertr­ap van Aritz Aduriz was hard en geplaatst, maar Oblak keerde het leer op sensatione­le wijze met één hand. In de tweede helft zette Atlético meer druk op de helft van de Basken, die niet konden voorkomen dat de Madrilenen de bal op belangrijk­e plekken konden veroveren. Een goede inzet van Griezmann was in de 52e minuut de voorbode van de openingstr­effer. Koke ontving een heerlijke pass van Griezmann in het strafschop­gebied en legde de bal terug op Correa: 0-1. In de 73e minuut verscheen de 0-2 op het scorebord: na wederom een heerlijke pass van Griezmann verdubbeld­e Ferreira Carrasco de voordelige marge. In het restant van de wedstrijd had Oblak een goede redding op een inzet van Iker Muniain, maar hij kon uiteindeli­jk niet voorkomen dat Raúl Garcia in de extra tijd er toch 1-2 van maakte. De aansluitin­gstreffer kwam echter te laat voor de Basken.