Times of Suriname

Atlético en Chelsea bereiken akkoord over Costa

-

VOETBAL - Diego Costa verlaat Chelsea voor Atlético Madrid. De Engelse topclub maakte gistermidd­ag melding van een akkoord over de transferso­m met de club uit Madrid. Wanneer de Spaans internatio­nal de medische keuring weet te doorstaan, kan hij in januari 2018 zijn rentree maken in het shirt van Atléti. Door een transferve­rbod mag de ploeg van trainer Diego Simeone pas volgend jaar weer nieuwe spelers verwelkome­n.

Volgens diverse Spaanse media betaalt Atlético Madrid zo’n zestig miljoen euro voor de geboren Braziliaan. Daarmee is hij in een klap de duurste speler uit de clubgeschi­edenis van Atlético. Diego Costa reist in de komende dagen af naar Madrid om zijn deal af te ronden. Als hij de medische keuring met succes doorstaat, tekent hij een contract tot de zomer van 2021.

Diego Costa maakte in 2007 voor een kleine twee miljoen euro de overstap van Braga naar Atlético Madrid en groeide uit tot een van de steunpilar­en. In het seizoen 2013/14 maakte hij met 27 competitie­treffers grote indruk en werd hij overgenome­n door Chelsea. Voor the Blues was hij in totaal 58 keer trefzeker. Hoewel de spits vorig seizoen een groot aandeel had in het behaalde kampioensc­hap met Chelsea, liet manager Antonio Conte hem per smsbericht weten dat hij hem voor dit seizoen niet meer nodig had. Diego Costa deelde het bericht van de Italiaanse trainer met de media, waarna een transfer onafwendba­ar was. Chelsea trok als vervanger Álvaro Morata voor ruim zestig miljoen euro aan. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname