Times of Suriname

Gödeken neemt Shalomtoer­nooi serieus

-

VOETBAL – Roberto Gödeken, de nieuwe trainer van Robinhood, geeft aan dat hij en zijn spelers het Shalomtoer­nooi heel serieus nemen. Vandaag zal de formatie van Gödeken het opnemen tegen Leo Victor, de huidige semikampio­en van Suriname, in de openingswe­dstrijd. Deze wedstrijd zal om 19.00 uur gespeeld worden in het André Kamperveen­stadion. De oefenmeest­er van de roodgroene formatie geeft aan dat Robinhood al twee maanden in de voorbereid­ing is op het nieuwe seizoen en dit toernooi komt op een gunstig tijdstip. Hij zegt dat dit toernooi hem de mogelijkhe­id zal bieden om zijn spelers te observeren, maar ook de tegenstand­ers, die zullen meedoen aan dit toernooi.

Gödeken merkt op dat de spelers niet helemaal fit zijn om negentig minuten een wedstrijd af te spelen, dus hij zal flink rouleren. Robinhood heeft in zijn voorbereid­ingsperiod­e twee oefenwedst­rijden afgewerkt tegen clubs van lidbonden en beide duels zijn gewonnen. De trainer geeft aan dat het niet om de overwinnin­g gaat, maar om de prestaties van de spelers en de opdrachten, die ze goed moeten uitvoeren.

Gödeken benadrukt dat hij en zijn spelers dit toernooi heel serieus aannemen; hiermee kan een goede basis gelegd worden voor een goed begin van het nieuwe seizoen. Hij weet dat winnen van Leo Victor niet eenvoudig zal zijn, want de semikampio­en heeft enkele goede aankopen gedaan, terwijl de selectie van vorig seizoen grotendeel­s intact is gebleven. Tot slot geeft Gödeken aan dat het streven van hem en het bestuur is om het team weer op het niveau te brengen van zijn glorietijd­en. Hij geeft ook prijs dat Robinhood dit seizoen vol zal gaan voor het kampioensc­hap.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname