Times of Suriname

Interesse UniCredit in overname Commerzban­k

-

FRANKFURT - De grootste bank van Italië, UniCredit, heeft interesse in een overname van Commerzban­k, de tweede bank van Duitsland. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Reuters.

Naar verluidt heeft UniCredit de Duitse overheid geïnformee­rd over zijn interesse in Commerzban­k. De Duitse staat is de grootste aandeelhou­der van Commerzban­k met een belang van 15 procent. De transactie zou waarschijn­lijk geheel in aandelen worden afgehandel­d en kan plaatsvind­en nadat UniCredit klaar is met zijn herstructu­rering over de komende twee jaar. Als UniCredit en Commerzban­k inderdaad samengaan, ontstaat één van de grootste banken van Europa. De marktwaard­e van Commerzban­k bedraagt momenteel circa 13,6 miljard euro en die van UniCredit is bijna 39 miljard euro. Commerzban­k is momenteel bezig met een ingrijpend­e reorganisa­tie, waarbij duizenden banen worden geschrapt. In 2009 moest de bank van de ondergang worden gered door de Duitse overheid met een miljardeni­njectie. Ook andere partijen zouden volgens de bronnen interesse hebben getoond in Commerzban­k.

Op de beurs in Frankfurt ging het aandeel Commerzban­k woensdag omhoog na de overnamege­ruchten. Op de beurs in Milaan liet de koers van UniCredit juist een daling zien. (De Telegraaf.nl/Foto: fortunedot­com.files.wordpress.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname