Times of Suriname

Ronaldo, Messi en Neymar genomineer­d voor ‘The Best’

-

VOETBAL - Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Neymar maken kansen om gekroond te worden tot Beste speler van het Jaar 2017. De spelers van respectiev­elijk Real Madrid, Barcelona en Paris Saint-Germain zijn genomineer­d voor de prijs Best FIFA Men’s Player, maakt de wereldvoet­balbond gistermidd­ag bekend. Bij de vrouwen dingen Deyna Castellano­s (Santa Clarita Blue Heat), Carli Lloyd (Manchester City) en Lieke Martens (Barcelona) mee naar de trofee. Ook Sarina Wiegman maakt kans op eremetaal.

Sinds de afsplitsin­g van de Ballon d’Or reikt de FIFA jaarlijks zijn eigen prijzen uit. Vorig jaar legde Ronaldo beslag op de trofee; Messi werd tweede en Antoine Griezmann eindigde als derde. Lloyd werd toen verkozen tot de beste vrouwelijk­e speelster en heeft nu dus ook een plek in de top drie bemachtigd. Over ruim een maand, op 23 oktober, worden de winnaars bekendgema­akt in Londen. Massimilia­no Allegri, Antonio Conte en Zinédine Zidane maken kans om tot beste trainer verkozen te worden. Bij de vrouwentea­ms gaat het om Deens bondscoach Nils Nielsen, Gérard Prêcheur van Olympique Lyon en Wiegman, die het Nederlands elftal naar de EKtitel leidde. Gianluigi Buffon, Manuel Neuer of Keylor Navas wordt de Keeper van het Jaar; voor de overige linies wordt geen speciale prijs in acht genomen.

(VZ)

 ??  ?? Cristiano Ronaldo (r), Lionel Messi (m) en Neymar maken kansen om gekroond te worden tot Beste speler van het Jaar 2017. (Foto: De Telegraaf)
Cristiano Ronaldo (r), Lionel Messi (m) en Neymar maken kansen om gekroond te worden tot Beste speler van het Jaar 2017. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname