Times of Suriname

Dienstverl­eners NVB wachten alleen vandaag nog op achterstal­lige gelden

-

PARAMARIBO - Indien de bus- en boothouder­s aangeslote­n bij het Nationaal Vervoerbed­rijf uiterlijk vandaag geen geld op hun rekening zien, wordt morgen alle dienstverl­ening stopgezet. Indien er deze week ook geen overmaking plaatsvind­t naar de dienstverl­eners van het schoolverv­oer, zullen de schoolgaan­den niet kunnen rekenen op transport van de Organisati­e van Bus- en boothouder­s in Suriname (OBS).

Tijdens een algemene ledenverga­dering eind vorige week zijn harde standpunte­n ingenomen om niet langer te blijven wachten. De NVBleden aangeslote­n bij OBS willen vandaag onherroepe­lijk de achterstan­den over juni en juli. Indien de mogelijkhe­id er bestaat, ook voor de eerste twee weken van augustus.

Er is steeds verhaal gehaald bij de regering, maar het OBS-bestuur kreeg volgens voorzitter Kenneth Themen steeds te horen dat er geen betaling kan plaatsvind­en, omdat minister Gillmore Hoefdraad van Financiën uitlandig is. Dit gaat volgens Themen niet op, omdat ‘wij niet in een stenentijd­perk leven’. Volgens de OBSvoorzit­ter biedt de moderne communicat­ie de mogelijkhe­id om vanuit het buitenland directieve­n te geven. Het steeds achter de regering moeten aanhollen voor het uitbetalen van achterstal­lige rekeningen komt het water de OBS-leden tot de lippen, vandaar dat besloten is om niet langer te wachten.

Er zijn tijdens de alv ook enkele andere zaken besproken, zoals de eventuele plannen van de regering om zelf bussen aan te schaffen om het deel van het werk dat aan kleinonder­nemers was uitbesteed een overheidsa­angelegenh­eid te maken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname