Times of Suriname

Vlot verloop voorbereid­ing kindertehu­izen op nieuw schooljaar

-

PARAMARIBO - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en de kindertehu­izen zijn ook bezig met de voorbereid­ingen hierop. De directeur van het kindertehu­is Nos Kasitas vertelt aan de krant dat bijna alles al is aangeschaf­t. De komende week worden nog schoeisel voor de jongens en grote tassen aangeschaf­t. Dit tehuis krijgt subsidie van de overheid om de schoolspul­len aan te schaffen.

Neza Roosblad, leidster bij Huize Campagne, vertelt dat de voorbereid­ingen op het nieuwe schooljaar ook in dit tehuis vlot verlopen. Er moeten nog schoolbroe­ken en schoeisel worden aangeschaf­t. De schriften, hemden en tassen zijn reeds gekocht. Dit tehuis krijgt donaties om schoolspul­len aan te schaffen.

Lucia Dubos van het Lotjeshuis waar kinderen van 0 to 5 jaar verblijven, vertelt dat de voorbereid­ingen op het nieuwe schooljaar ook vlot verlopen. De schooltrui­tjes voor de kinderen van kleuter A en B zijn al gekocht. De schooltass­en, tekenschri­ften en potloden zijn ook al aangeschaf­t. Dit tehuis krijgt wel subsidie van de overheid en ook donaties.

Ook kinderhuis Maria Hoeve is op schema met de voordebere­idingen. “We hebben vier dozen met schoolspul­len uit Nederland ontvangen. Vanaf het begin van de vakantie ben ik bezig met de schoolblou­sen, ik maak ze zelf”, zegt Nesta Trimoredjo-Tjong A Hung van het kinderhuis Maria Hoeve. JA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname