Times of Suriname

Pengel: “Lage voorraad aan poliovacci­ns door wereldwijd­e schaarste”

-

PARAMARIBO – Minister Patrick Pengel van het Ministerie van Volksgezon­dheid geeft aan het Nationaal Informatie Instituut (NII) te kennen dat conform de laatste rapportage die hij heeft van het Bureau Openbare Gezondheid­szorg (BOG), er verschille­nde consultati­ebureaus zijn die een voorraad hebben van de kindervacc­ins. Dit meldt het Nationaal Informatie Institute (NII) in een persberich­t.

Vorige maand was het ministerie genoodzaak­t een voorraad van ons buurland Guyana te lenen, terwijl er tegelijker­tijd een bestelling, die voor eind van deze maand in Suriname verwacht wordt, geplaatst werd bij de Pan American Health Organizati­on (PAHO). Minister Pengel geeft eveneens aan dat het Nationaal Immunisati­e Programma reeds is opgepakt zoals dat hoort.

Vanuit het ministerie volgt er een oproep aan alle ouders van kinderen die nog geen prikje hebben gehad. “Als er een moeder is die zegt, ‘ik wil toch mijn kind laten vaccineren ook al heeft de arts waar ik mijn kind laat vaccineren geen vaccins’, kan zo een moeder naar de Regionale Gezondheid­sdienst (RGD) toe stappen en vragen bij welke poliklinie­k zij haar kind kan brengen om te vaccineren. Zo een moeder wordt dan doorverwez­en, want er is nog voorraad op locatie”, geeft de gezondheid­sminister aan.

Suriname is op de prioriteit­enlijst geplaatst van de PAHO, wat betekend dat vertegenwo­ordigers van deze organisati­e naar de leverancie­rs gaan om zaken te bespoedige­n. Er wordt op toegezien dat de lading wordt ontvangen zoals die is besteld. De komende weken tot en met eind november komt er een aantal bezendinge­n van verschille­nde soorten vaccins aan in Suriname.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname