Times of Suriname

Presiri, Leri, Wroko brengt jongeren vaardighei­d skills bij

-

PARAMARIBO- Een groep van ruim 120 jongeren tussen 12 en 17 jaar is de afgelopen periode vaardighei­d skills bijgebrach­t tijdens het Prisiri- Leri- Wrokoproje­ct. Dit project heeft ten doel jongeren in de vakantiepe­riode op nuttige wijze bezig te houden en bij te dragen aan nationale ontwikkeli­ngsinitiat­ieven, waar jongeren vooral actief aan moeten participer­en.

Het project biedt jongeren uit de districten Paramaribo, Wanica, Para, Marowijne, Brokopondo en Nickerie, de kans om op een creatieve en innovatiev­e wijze communicat­ieve vaardighed­en en onderzoeke­n te verrichten. Het overdragen van informatie aan leeftijdsg­enoten door het maken van mediaprodu­cties over diverse onderwerpe­n de jeugd rakende, aan te leren en de ontwikkeli­ng daarvan te stimuleren. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut in een persberich­t.

Er wordt hierbij een koppeling gemaakt tussen verschille­nde aandachtsg­ebieden, waarbij het aanleren van werk- en levensvaar­digheden, zinvolle vrijetijds­besteding, talentontw­ikkeling, jeugdparti­cipatie en jeugdwerk slechts enkele zijn. Bij de afsluiting van het project worden de vaardighed­en van de jongeren tentoonges­teld middels presentati­es. Het project is een samenwerki­ngsinitiat­ief van het directoraa­t Jeugdzaken van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken, ministerie­s van Regionale Ontwikkeli­ng en Volksgezon­dheid en de Pan American Health Organisati­on (PAHO).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname