Times of Suriname

United boekt moeizame zege

-

VOETBAL - Romelu Lukaku heeft Manchester United de overwinnin­g bezorgd op bezoek bij Southampto­n: 0-1. De spits kroonde zich tot matchwinne­r in een wedstrijd met twee gezichten. Na rust waren The Red Devils geen schim meer van de ploeg die in de eerste helft juist zo oppermacht­ig was. De eerste mogelijkhe­id kwam van de thuisclub. Nathan Redmond kreeg de bal na een hoekschop, maar zijn inzet miste de juiste richting. In de twintigste minuut was het aan de andere kant wel raak. Lukaku zette United met zijn zesde competitie­treffer van het seizoen op voorsprong. Fraser Forster keerde een kopbal van de Belgische spits na een voorzet van Ashley Young, maar de rebound was wél raak.

Vijf minuten later was het bijna 0-2. Een vrije trap van Marcus Rashford ging maar net naast. United was in de eerste helft heer en meester in het St. Mary’s Stadium. Het enige verwijt dat de ploeg van manager José Mourinho zich mocht maken was dat het niet verder uitliep voor rust. Na de hervatting kwam Southampto­n steeds wat beter in de wedstrijd en in de 62ste minuut kreeg de thuisclub een goede kans op de gelijkmake­r. Shane Long schoot in kansrijke positie over. United werd teruggedro­ngen, maar kreeg via Lukaku in de tegenaanva­l een goede kans op 0-2. Forster bracht echter redding. David de Gea had in de eerste helft bijna niets te doen, maar moest na rust regelmatig aan de bak. Zo greep de doelman van United goed in bij een inzet van Redmond, terwijl de Spanjaard opgelucht ademhaalde toen een schot van landgenoot Oriol Romeu naast zijn doel verdween. Het bleef spannend tot het laatste fluitsigna­al, maar de bezoekers trokken de overwinnin­g over de streep. Door de overwinnin­g heeft Manchester United zestien punten uit zes duels. Southampto­n blijft steken op de elfde plaats met acht punten. (VZ)