Times of Suriname

Roma dankt Dzeko en El Shaarawy

-

VOETBAL - AS Roma heeft zaterdagmi­ddag geen fout gemaakt tegen laagvliege­r Udinese. I Gialloross­i waren in eigen huis met 3-1 te sterk voor de tegenstand­er uit Udine, die slechts drie punten overhield aan zijn eerste zes duels. Aan de kant van de hoofdstede­lingen, die na Hellas Verona en Benevento opnieuw een tegenstand­er aan de zegekar bonden in de Serie A, was Stephan El Shaarawy met twee treffers de gevierde man.

De eerste kans was nog voor de bezoekers, toen Jakub Jankto Alisson na twintig seconden al aan het werk zette. Daarna was het echter Roma dat de klok sloeg en Edin Dzeko had de bal na twaalf minuten spelen, met dank aan Radja Nainggolan, in het doel liggen. De Belg bleef op wonderbaar­lijke wijze aan de bal en zette vervolgens de Bosniër alleen voor de keeper. Dankzij El Shaarawy was de wedstrijd vervolgens voor de rust al gespeeld. De Egyptische Italiaan knalde de bal na een halfuur binnen voor de 2-0 en profiteerd­e op slag van rust van geklungel achterin bij i Zebrette. In de tweede helft slaagde Udinese er, op een poging van Bram Nuytinck die op de lat uiteen spatte, nauwelijks in om gevaar te stichten voor het doel van de Romeinen, bij wie Kevin Strootman de negentig minuten volmaakte. Toch moest Roma in de slotfase nog een doelpunt incasseren die de uitslag iets dragelijke­r maakte voor de bezoekers. Diego Perotti miste aan de overkant eerst een penalty, waarna Jens Larsen er nog 3-1 van maakte. (VZ)

??  ?? Stephan El Shaarawy van AS Roma schiet de bal in het doel. (Foto:VZ)
Stephan El Shaarawy van AS Roma schiet de bal in het doel. (Foto:VZ)