Times of Suriname

Dybala schittert in stadsderby

-

VOETBAL - Juventus heeft ook zijn zesde competitie­wedstrijd in winst weten om te zetten. De Oude Dame beleefde zaterdagav­ond in de stadsderby met Torino een droomstart dankzij Paulo Dybala en profiteerd­e uiteindeli­jk optimaal van een vroege rode kaart van Daniele Baselli: 4-0.

Er staat dit seizoen in Italië geen maat op Dybala. De Argentijns­e aanvaller was in zijn eerste vijf wedstrijde­n al goed voor acht competitie­treffers en deed tegen Torino al vroeg van zich spreken. Miralem Pjanic won op het middenveld een duel van Tomás Rincón, waarna Dybala aan de wandel kon met de bal. De technicus gaf doelman Salvatore Sirigu vervolgens geen schijn van kans met een hard schot van net buiten het strafschop­gebied: 1-0.

Torino had weinig in de melk te brokkelen in het hol van de leeuw en zag alle hoop op een goed resultaat halverwege de eerste helft vervliegen, nadat Baselli na een overtredin­g op Pjanic met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd van het veld werd gestuurd. De Bosnische middenveld­er verdubbeld­e vervolgens op slag van rust de voordelige marge voor Juventus door Sirigu met een geplaatste bal van een meter of achttien te verschalke­n. Pjanic was twaalf minuten na rust ook nog betrokken bij het derde doelpunt van Juventus, door het leder uit een hoekschop op het hoofd van Alex Sandro te leggen. Laatstgeno­emde steeg boven zijn directe tegenstand­er uit en gaf Sirigu vervolgens geen kans met een harde kopstoot. De ploeg van Allegri kon de wedstrijd daarna rustig uitspelen en energie sparen voor het duel met Olympiacos Piraeus in de Champions League van volgende week, al maakte Dybala er in blessureti­jd nog wel 4-0 van van dichtbij. Het betekende voor hem zijn tiende goal dit seizoen in de Serie A. (VZ)

??  ?? Jongeling Dani Ceballos was de grote man bij Real Madrid. (Foto:VP)
Jongeling Dani Ceballos was de grote man bij Real Madrid. (Foto:VP)