Times of Suriname

Lyon speelt gelijk

-

VOETBAL - Olympique Lyon heeft zaterdagav­ond twee dure punten laten liggen in de top van de Ligue 1. Het elftal van Bruno Génésio kwam in eigen huis tot tweemaal toe op voorsprong tegen laagvliege­r Dijon, maar moest in een doelpuntri­jke confrontat­ie uiteindeli­jk genoegen nemen met een puntendeli­ng: 3-3. Kenny Tete was belangrijk met een assist, maar ging in de fout bij de gelijkmake­r van de bezoekers.

Met de ex-Ajacied in de basiself en Memphis Depay buiten de wedstrijds­electie schoot Lyon voortvaren­d uit de startblokk­en voor eigen publiek. Nabil Fekir opende na twintig minuten spelen van dichtbij de score, nadat Ferland Mendy in eerste instantie nog de paal raakte. Diezelfde Mendy beging niet veel later in zijn eigen strafschop­gebied een overtredin­g op Chang-Hoon Kwon, waarna Naïm Sliti vanaf elf meter voor de 1-1 ruststand zorgde. De bezoekers uit Dijon kwamen na de onderbreki­ng fel uit de kleedkamer. Fouad Chafik bracht de bal met een uitstekend­e voorzet in de doelmond van Lyon, waarna Xeka geheel vrijstaand de 1-2 tegen de touwen kon koppen. Lyon stelde echter vrijwel onmiddelli­jk orde op zaken. Tete stelde eerst na een uur spelen met een afgemeten voorzet Houssem Aouar in de gelegenhei­d de gelijkmake­r binnen te lopen, waarna Mariano Díaz de thuisploeg met een benutte strafschop weer aan de leiding bracht.

In een knotsgekke tweede helft ging het daarna echter weer mis voor Lyon. Amper twee minuten na de vijfde seizoenstr­effer van Díaz bracht Cédric Yambéré het scorebord alweer in evenwicht namens Dijon. De Franse centrumver­dediger ontdeed zich bij een vrije trap van directe tegenstand­er Tete en gaf Anthony Lopes vervolgens het nakijken met het hoofd: 3-3. Lyon maakte daarna nog wel jacht op de winnende goal, maar kon puntverlie­s uiteindeli­jk niet afwenden. (VZ)