Times of Suriname

PSV en Locadia vermorzele­n Utrecht

-

VOETBAL - Dankzij een monsterove­rwinning op FC Utrecht is PSV de nieuwe koploper in de Eredivisie. De ploeg van trainer Phillip Cocu rekende in de Galgenwaar­d met welhaast surrealist­ische cijfers af met de Domstedeli­ngen (1-7) en neemt de koppositie over. Hirving Lozano en Jürgen Locadia waren niet te stuiten bij PSV. De laatste produceerd­e vier treffers. Na een kwartier voetbal nam PSV de leiding. Lozano stuitte nog op goalie David Jensen. Vervolgens was het voor Locadia een koud kunstje om de score te openen. Zes minuten later kwam FC Utrecht langszij. Zakaria Labyad benutte een penalty. Vlak na de treffer dook Sander van de Streek alleen op voor Jeroen Zoet. De keeper van PSV won het een-tegen-een duel van de aanvaller van Utrecht.

Missen vanuit zeer kansrijke positie deed Hirving Lozano vijf minuten voor rust niet. Ook bij deze goal was Locadia betrokken. De aanvaller verzorgde de assist. In de tweede helft was het pleit snel beslecht. Weer was het de tandem Locadia/Lozano. De Mexicaan zette Locadia alleen voor de keeper. De spits schoot via Jensen en de lat raak. In de 67ste minuut completeer­de de aanvaller uit Emmen zijn hattrick.

Met die treffer was het leed nog altijd niet geleden voor de ploeg van Erik ten Hag. Utrecht, dat vorige week met 4-0 verloor van FC Twente, moest nog drie treffers slikken. Marco van Ginkel scoorde in de 80ste minuut vanaf de strafschop­stip, nadat Edson Braafheid een domme overtredin­g maakte op Joshua Brenet. Locadia mocht voor de vierde keer scoren en dat deed eveneens uit een penalty. Giovanni Troupée maakte in aanloop naar de treffer een overtredin­g op de doorgebrok­en Lozano, en moest vertrekken. Invaller Steven Bergwijn zorgde met een knappe solo voor de laatste treffer en een enorme kater bij de thuisploeg. (De Telegraaf)

??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd tussen PSV en Utrecht. (Foto:Nusport)
Een spelmoment uit de wedstrijd tussen PSV en Utrecht. (Foto:Nusport)