Times of Suriname

Guardiola-machine duwt voort

-

VOETBAL - Manchester City heeft geen fout gemaakt in het duel met hekkenslui­ter Crystal Palace: 5-0. De formatie van Pep Guardiola duwde hiermee de armetierig­e Londenaren nog dieper in de problemen.

Manchester City zette net als de afgelopen weken de tegenstand­er direct met de rug tegen de muur. Het eerste grote City-gevaar kwam tot stand doordat Mamadou Sakho met een snoekduik de bal op zijn eigen paal kopte. De formatie van Guardiola creëerde vervolgens kansen via Leroy Sané en Benjamin Mendy. Waar de afgelopen weken wedstrijde­n tegen bijvoorbee­ld Feyenoord en Watford al voor de rust werden beslist, vielen de doelpunten deze keer iets minder gemakkelij­k. De voorsprong kwam er echter wel, vlak voor rust brak Sané de ban. De dribbelaar wipte de bal over zijn tegenstand­er heen en tikte de bal vervolgens beheerst binnen.

Het doelpunt vlak voor de pauze betekende ook direct de doodsteek voor het noodlijden­de Crystal Palace. Na vijftig minuten maakte Raheem Sterling helemaal een einde aan de ijdele hoop van The Eagles: 2-0. Na het tweede doelpunt veranderde het doel van Palace in een schietschi­jf. Na kansen van Sterling en Sergio Agüero was de derde City-treffer er een om je vingers bij af te likken. Na een mooie pass van Kevin De Bruyne, legde Agüero de bal in één keer terug. Het afmaken was vervolgens een koud kunstje voor Sterling: 3-0. Tien minuten voor het einde pikte Agüero ook zijn doelpuntje mee. Doelman Hennessey kreeg zijn hand onvoldoend­e achter de bal. Vlak voor het einde schoot invaller Fabian Delph de bal nog schitteren­d in de kruising: 5-0. (VZ)

??  ?? Sergio Agüero van Manchester City pikte ook zijn doelpunt mee. (Foto:EPL)
Sergio Agüero van Manchester City pikte ook zijn doelpunt mee. (Foto:EPL)