Times of Suriname

Morata legt Stoke over de knie

-

VOETBAL - Chelsea heeft zaterdagmi­ddag zonder veel kansen te creëren een ruime overwinnin­g geboekt op bezoek bij Stoke City. Álvaro Morata was de grote man bij Chelsea; hij maakte drie doelpunten in de met 0-4 gewonnen wedstrijd.

Ten opzichte van het vorige competitie­duel tegen Arsenal (0-0) wisselde Chelseaman­ager Antonio Conte vooral achterin. Tegen Stoke was David Luiz (schorsing) er niet bij, Gary Cahill zat op de bank. Antonio Rüdiger en Andreas Christense­n speelden daardoor achterin. Bij Stoke waren de defensieve zorgen groter, aangezien Kurt Zouma, Kevin Wimmer, Ryan Shawcross én Geoff Cameron niet inzetbaar waren.

César Azpilicuet­a vond landgenoot Morata in de tweede minuut met een geweldige trap van achteruit en de spits bleef ijzig kalm voor zijn eerste goal. Na de vroege tegengoal had Stoke de zaakjes aardig op orde achterin en kon er aan aanvallen worden gedacht, maar uitgereken­d de ervaren Darren Fletcher ging na een halfuur in de fout. De middenveld­er legde de bal met de borst voor de voeten van Pedro, die direct de weg naar het doel zocht en met een droge knal de linkerhoek vond: 0-2.

Al vroeg in de tweede helft veranderde het wedstrijdb­eeld. Morata kreeg het namelijk op zijn heupen en completeer­de in enkele minuten zijn hattrick. Na een fout van Glen Johnson liep Fletcher er simpel uit, waarna hij Jack Butland met een mooi stiftje verschalkt­e. Acht minuten voor tijd bepaalde Morata de eindstand op 0-4. (VZ)

??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Álvaro Morata was de grote man bij Chelsea. Hij maakte drie doelpunten. (Foto: VZ)