Times of Suriname

Droom wordt werkelijkh­eid voor Beepat

-

BEACHWORST­ELEN Nawin Beepat is de eerste worstelaar die over enkele weken naar Barbados gaat om mee te doen aan het Caribische Beachworst­eltoernooi. Dit kreeg hij gisteren te horen, na op het Kwatta Sportcompl­ex met een technisch overwicht te hebben gewonnen van Stefan Brunnings uit Commewijne.

Beepat gaf na de overwinnin­g (8-0) aan dat hij graag naar Barbados wil gaan om Suriname te vertegenwo­ordigen. Zijn wens ging in vervulling, toen voorzitter Ravin Changoer van de Surinaamse Worstel Federatie hem aangaf dat hij de eerste gekozen worstelaar is. Beepat was in de zevende hemel met deze toezegging.

De worstelaar uit Nickerie zegt dat hij voor het eerst aan beachworst­elen heeft gedaan. Beepat is een freestyle worstelaar, maar zal nu alles doen om de naam van Suriname hoog te houden. “Ik ga nu met mijn trainer een stappenpla­n opzetten voor mijn training. Ik wil niets aan het toeval overlaten. Hoewel dit mijn eerste internatio­nale beachworst­elwedstrij­d wordt, wil ik die in winst omzetten”, zegt Beepat. Hij geeft verder aan dat er veel verschille­n zijn tussen beachworst­elen en freestyle. Bij beachworst­elen heb je geen grip, waardoor het heel moeilijk wordt om je tegenstand­er op de rug te krijgen. Terwijl je in de hal wel heel veel grip hebt. Hij zegt vanaf nu alles te zullen geven om goed voorbereid naar Barbados te vertrekken.

 ??  ?? Nawin Beepat (r) doet er alles aan om Stefan Brunnings op zijn rug te krijgen. Dit ‘gevecht’ vond gisteren plaats op het Kwatta Sportcompl­ex. (Foto: Rakesh Parag)
Nawin Beepat (r) doet er alles aan om Stefan Brunnings op zijn rug te krijgen. Dit ‘gevecht’ vond gisteren plaats op het Kwatta Sportcompl­ex. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname