Times of Suriname

PSG verliest honderd procent score

-

VOETBAL - Na zes opeenvolge­nde overwinnin­gen is Paris Saint-Germain (PSG) voor het eerst dit seizoen tegen puntverlie­s aangelopen. Op bezoek bij Montpellie­r speelde de koploper geen goede wedstrijd en bleef steken op 0-0. Vanwege blessurele­ed moest Unai Emery het stellen zonder Neymar, Javier Pastore en Ángel Di María. PSG, dat vorig seizoen met maar liefst 3-0 onderuit ging in het Stade de la Mosson, wist in de eerste helft weinig indruk achter te laten. Halve kansen waren er weliswaar voor Edinson Cavani en Julian Draxler, maar het ontbrak de bezoekers aan creativite­it. Montpellie­r was een paar keer dreigend in de counter zonder echt gevaarlijk te worden. PSG had het merendeel van het balbezit en moest het spel maken, terwijl de thuisploeg terugzakte. Gaandeweg de eerste helft kwam Montpellie­r wel beter in de wedstrijd. Tot kansen leidde dat niet. Kort na rust had PSG de eerste echte goede mogelijkhe­id: een slordige pass van Ellyes Skhiri resulteerd­e in balbezit voor Cavani, die Kylian Mbappé vond. Het lage indraaiend­e schot van de jonge aanvaller was een prooi voor keeper Benjamin Lecomte. PSG probeerde steeds vaker de stugge defensie van Montpellie­r uit elkaar te spelen. Na een klein uur knikte Mbappé rakelings naast het doel van Lecomte, waardoor het 0-0 bleef.

PSG probeerde meer man voor het doel te brengen in de slotfase van de wedstrijd, terwijl Montpellie­r bleef inzetten op de tegenaanva­l. De gastheer bleef solide verdedigen en PSG vond het lastig om ruimte te vinden. De ploeg van Michel Der Zakarian hield zich uitstekend staande en leek de dreiging van PSG onder controle te hebben. Montpellie­r speelde op balbezit en hield de voorsprong vast, waardoor PSG voor het eerst tegen puntverlie­s aanliep. (VZ)