Times of Suriname

Student bouwt werelds grootste

-

Ilhan Ünal (21), een Belgische student, heeft het Guinness World Records-record op zak van de grootste functioner­ende Game Boy ter wereld. Zijn Game Boy XXL is zo maar even meer dan een meter lang, 62 centimeter breed en 20 centimeter diep.

“De Game Boy was een gigantisch onderdeel van de kindertijd van velen, ook bij mij”, vertelt de Brusselse student Multimedia & Communicat­ietechnolo­gie. “Ik was echt geobsedeer­d door mijn Game Boy als kind, dus ik wilde iets creëren dat een glimlach zou toveren op het gezichtje van de kleine Ilhan, en hopelijk op het gezicht van iedereen die eigenlijk in zijn hart een groot kind is.” “Ik zou eigenlijk een tijdmachin­e willen”, lacht hij. “Dan kan ik teruggaan naar mijn kleine ik en zeggen ‘kijk wat ik gemaakt heb’. ‘Ik ben jou niet, maar jij kan dit zijn’.”

De twintiger is dolblij dat één van zijn creaties nu op wereldscha­al wordt erkend. Het was dan ook een serieus werkje, al is dat relatief als je een werkende Game Boy XXL uit je mouw kan schudden tussen je studiewerk en cursussen door. Ilhan was een week bezig met het design op zijn computer en bouwde een maand aan de recordhoud­ende spelcomput­er. Op de Game Boy van de Belg kan je ook echt elk spelletje spelen van de originele Game Boy. Al wordt een spelletje Super Mario Land of Tetris geen sinecure voor wie zich waagt aan deze Game Boy XXL. “Op een grote Game Boy spelen is veel moeilijker dan op een gewone”, aldus Ilhan. “Op een kleine Game Boy kan je gewoon op twee knoppen drukken met één vinger, je duim. Maar op de grote Game Boy moet je echt je hele hand gebruiken om een knop in te drukken.” En dat heeft gevolgen. “Je kan niet zomaar tegelijker­tijd springen en rennen.”

(HLN/Foto:hln.be)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname