Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1973 - De Spaanse anarchist Salvador Puig Antich wordt in een hinderlaag gelokt en opgepakt. Salvador is een jaar later de laatste die de doodstraf krijgt onder het regime van Franco. In 2006 wordt er een film gemaakt over zijn leven.

1992 - Bengaalse ordetroepe­n openen in het zuidoosten van Bangladesh het vuur op Birmese moslimvluc­htelingen die ageren tegen gedwongen repatriëri­ng. Zeker vijf betogers worden gedood.

1962 - In Algerije wordt officieel de onafhankel­ijke republiek uitgeroepe­n.

1977 - Begrafenis van Steve Biko in Zuid-Afrika.

Wetenschap en technologi­e

1956 - De eerste trans-Atlantisch­e telefoonka­bel wordt in gebruik genomen.

2005 - De World Solar Challenge gaat van start, de wedstrijd werd door het Delftse Nuon Solar Team met de Nuna 3 gewonnen. Willard Christophe­r (Will) Smith Jr. (Philadelph­ia, 25 september 1968) is een Amerikaans acteur en rapper, die vroeger bekend was als The Fresh Prince. Als acteur is hij bekend van zijn optredens in films als Men in Black, I, Robot, Hitch, Bad Boys, I Am Legend, Independen­ce Day en Hancock. Als rapper werd hij bekend bij het duo DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince, maar later ging hij solo verder. Nog tijdens The Fresh Prince of Bel-Air maakte Smith samen met Martin Lawrence de film Bad Boys en de sciencefic­tionfilm Independen­ce Day. Hij is verder bekend van de films: Men in Black, Enemy of the State, Wild Wild West en The Pursuit of Happyness. (Foto: Firstpost)

Catherine Zeta-Jones (Swansea (West Glamorgan), 25 september 1969) is een Welshe actrice. Zeta-Jones begon op jonge leeftijd met acteren. Zij won in 2003 een Academy Award voor haar bijrol als Velma Kelly in Chicago. Daarnaast heeft ze meer dan tien andere filmprijze­n op haar naam staan, waaronder een BAFTA Award (voor Chicago) en een European Film Award (voor Entrapment). Zeta-Jones trouwde in 2000 met de acteur Michael Douglas, die tot op de dag precies 25 jaar ouder is dan zij. (Foto: Sophistica­ted ALLURE)

Will Smith

Catherine Zeta-Jones

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname