Times of Suriname

Fibos start alsnog met restitutie ouderbijdr­age

-

PARAMARIBO - Met de restitutie van de ouderbijdr­age van het Rooms Katholiek Bijzonder Onderwijs (RKBO) en Stichting Onderwijs der EBGS (EBGS) wordt vanaf morgen een aanvang gemaakt. Aanvankeli­jk was het de bedoeling dat vanaf vandaag een begin gemaakt zou worden met de terugbetal­ing van de ouderbijdr­age van SRD 120 per kind.

Dit meldt de Stichting Federatie Instelling­en Bijzonder Onderwijs Suriname (Fibos), een vereniging van elf schoolbest­uren. De ouderbijdr­age 2017-2018 voor het RKBO en EBGS wordt vanaf woensdag tot en met vrijdag aan ouders en/of verzorgers die eerder voor hun kind of kinderen hadden betaald, gerestitue­erd. Dit zal volgens de Fibos bij het Christelij­ke Onderwijze­rsbond ‘Broedersch­ap’ (COB) aan de Gemeneland­sweg 9395 plaatsvind­en tussen 8.00 tot 16.00 uur. De overkoepel­ende organisati­e van schoolbest­uren doet een dringend beroep op de ouders/verzorgers om op de aangegeven dag op de aangegeven locatie langs te komen. Want hierna vindt er geen restitutie meer plaats, onderstree­pt de Fibos. Aan ouders/ verzorgers wordt gevraagd om het stortingsb­ewijs en een geldig identiteit­sbewijs mee te nemen.

Wat betreft de overige schoolbest­uren geeft de Fibos aan dat de ouders en/of verzorgers gebeld zullen worden door de administra­tie van de scholen. Het gaat om Surinaamse Moslim Associatie, Sanatan Dharm, Stichting Scholen met de Bijbel, Stichting Waaldijk College, African Methodist and Episcopal Church, Evangelisc­he Methodiste­n Gemeente, Islamitisc­he Gemeente Suriname (SIS), Stichting Scholengem­eenschap Arya Dewaker en de Weslyaanse Gemeente. Zo meldt de Fibos in een persberich­t. WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname