Times of Suriname

Wereld Toerisme Dag streeft naar duurzame ontwikkeli­ng

-

PARAMARIBO - Wereld Toerisme Dag is een evenement dat jaarlijks op 27 september plaatsvind­t. De dag is ingesteld door de Verenigde Naties (VN) en wordt wereldwijd gehouden. Dit werd aangegeven in een persberich­t van Hip Events.

Het doel is om de internatio­nale gemeenscha­p bewust te maken van het belang van het toerisme. De sociale, culturele, politieke en economisch­e waarde van dit middel van bestaan is van significan­te betekenis voor vele gemeenscha­ppen. United Tour Guide Suriname ( UTGS ) en HIP (Happy Independen­t Person) organisere­n op deze dag een kindereven­ement in het Fort Zeelandiac­omplex. Zij willen hiermee de kinderen bewust maken van het belang van het toerisme voor Suriname. De jongeren worden begeleid door diverse gidsen van de stichting UTGS. Zij reiken de kinderen de tools aan, waardoor deze zelf hun eigen toerisme tori kunnen en mogen vertellen. De kinderen krijgen een picknickon­tbijt gesponsord door Fernandes Agenturen en Fernandes Bakkerij. Na de lunch zal in samenwerki­ng met Art Blok de tuin worden verfraaid. Met behulp van sponsoring door Historex zullen de plantenbak­ken weer tot leven worden gebracht en de vijver krijgt een touch up.

De VN heeft deze dag dan ook ingesteld om het belang van een duurzame ontwikkeli­ng van deze tak van industrie op een bijzondere wijze onder de aandacht te brengen. De toerismese­ctor als speerpunt van de groei verbetert de kwaliteit van ons leven, beschermt het milieu en kan de vrede in de wereld versterken. Wereld Toerisme Dag is de unieke gelegenhei­d om de bewustword­ing over de bijdrage van een duurzaam toerisme te ontwikkele­n tussen de openbare en particulie­re besluitvor­mers en de internatio­nale gemeenscha­p. Het mobilisere­n van alle betrokken partijen om samen te werken in het toerisme zal een katalysato­r zijn voor een positieve veranderin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname