Times of Suriname

PSG verplicht tot megaverkoo­p

-

VOETBAL - Paris SaintGerma­in moet nog steeds veel spelers van de hand doen, wil het voldoen aan de regels aangaande Financial Fair Play, zo meldt El País. De Spaanse krant, die stelde dat voorzitter Nasser Al-Khelaifi tevergeefs aan Edinson Cavani vroeg of hij de penalty’s wilde laten nemen door Neymar, claimt dat de Franse topclub door de komst van de Braziliaan­se aanvaller genoodzaak­t is financieel orde op zaken te stellen.

Neymar ruilde Barcelona afgelopen transferwi­ndow voor 222 miljoen euro in voor les Parisiens, maar de UEFA heeft gedreigd PSG het komende de ChampionsL­eague seizoen uit te sluiten als de club niet voldoet aan de regels. De Europese voetbalbon­d stelde eerder al dat uitsluitse­l een optie was en de UEFA zou nu dus handelend willen optreden, nadat Europese grootmacht­en zoals Bayern München, Juventus en Real Madrid hierop hebben aangedrong­en.

Na de boodschap van de UEFA is Al-Khelaifi gaan bellen en heeft de voorzitter gesproken met de zaakwaarne­mers van acht spelers die mochten vertrekken uit de Franse hoofdstad. Javier Pastore, Ángel di María, Lucas Moura, Julian Draxler, Hatem Ben Arfa en Thiago Silva zijn de gegadigden die Parijs achter zich mogen laten, terwijl de verkopen van Serge Aurier (Tottenham Hotspur) en Blaise Matuidi (Juventus) al voor enige financiële ademruimte hebben gezorgd.

Veel spelers waren ontevreden over de handelwijz­e van Al-Khelaifi: de voetballer­s voelden zich niet meer gewaardeer­d. Toch was AlKhelaifi bereid ver te gaan voor de komst van Neymar, die met zijn recordtran­sfer veel druk op de selectie van PSG met zich heeft meegebrach­t. Naast de hoge verwachtin­gspatroon zouden de spelers ook ontevreden zijn over hoe Neymar zich opstelt binnen de groep en zou het conflict tussen de Braziliaan en Cavani voor nog meer onnodige spanning binnen de selectie hebben gezorgd.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname