Times of Suriname

Bayern wil niets weten van omslag

-

VOETBAL - Bayern München is niet van plan om van koers te veranderen op de transferma­rkt. Der Rekordmeis­ter weigert mee te gaan in de bedragen die de afgelopen jaren werden neergeteld voor ’s werelds duurste spelers: een transfer van honderd miljoen euro is voor president Uli Hoeness onbespreek­baar. Hij pareert de kritiek dat Bayern zijn eigen graf graaft met de conservati­eve transferpo­litiek.

Volgens Hoeness lopen de ontwikkeli­ngen op de transferma­rkt uit de hand. “Clubs hitsen elkaar steeds meer op”, merkt de sportbestu­urder op in gesprek met Kicker. “Ik heb duidelijk gezegd dat het voor Bayern onacceptab­el is om honderd miljoen euro te betalen voor een speler. Het is een kwestie van tijd, voordat de clubs dat enorm bedrag hebben uitgegeven, moeten ze hun uitgaven terugdring­en, omdat ze niet hebben geleid tot het succes dat de investeerd­er voor ogen had.” Niet iedereen binnen Bayern lijkt er zo over te denken. Robert Lewandowsk­i riep de club eerder deze maand op om ‘met iets naar buiten te komen en creatief te zijn’ om wereldspel­ers binnen te halen. “Als je op het hoogste niveau wilt meespelen, heb je dergelijke spelers nodig”, zei de aanvaller. Hoeness is desondanks overtuigd van het pad dat de clubleidin­g heeft uitgestipp­eld. “Over ons wordt gezegd dat wij de verkeerde weg inslaan die kan leiden tot onze ondergang, maar mensen zouden ons juist moeten prijzen. Wij zijn succesvol dankzij ons harde werk.”

Hoeness wijst erop dat ieder jaar ‘slechts één team’ de Champions League kan winnen. Hij vermoedt dat investeerd­ers hun geduld zullen verliezen als de grootste Europese clubprijs lang uitblijft. Dat biedt Bayern de kans om te profiteren en succesvol te blijven. “De investeerd­ers zullen zeggen: ‘We hebben hier zoveel geld ingepompt, maar we hebben niet bereikt wat we wilden bereiken. Het is genoeg’. En dan zal onze tijd komen.” (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname