Times of Suriname

Valano, Skor en Bugatti gaan voor de Triplecrow­n

-

PAARDENSPO­RT - Valano, Skor en Bugatti zijn de paarden die zondag hun tweede race op rij wonnen. Ze zijn favoriet in de Suriname cup, want als zij de Suriname cup voor een derde keer winnen, worden deze paarden gekroond tot de Surinaamse Triple crown-winnaars in de desbetreff­ende klassen.

In de A-klasse hebben de paarden Vaultamore, Valano, Buffen en Trumandate een zware race tegen elkaar. De race werd vanaf de start geleid door Vaultamore met een vroege druk van Buffen en Trumandate. Bij de laatste honderd meter kwam Valano van Lex Gummels heel verrassend naar binnen en eindigde als eerste in deze klasse, gevolgd door Vaultamore als tweede, Trumandate als derde en Buffen als laatste. In de B-Klasse was er een issue met de starting gate; het starthok nummer vier sprong niet open, waardoor het paard Expresso niet startte. Deze race werd door Skor vanaf de start tot finish geleid, met wat druk van Rising Pegasus richting de finish voor Skor, maar dit paard was niet te overmeeste­ren. Skor eindigde op de eerste plaats, gevolgd door Rising Pegasus als tweede en Princess als derde.

In de C-klasse won Royal Angelo de race, Shakira kwam binnen als tweede en Osama als derde. In de D-klasse won Spirit van Lesly Geffery de race; Spirit van Rachell Sowma kwam binnen als tweede en Birthday Present van Mohammed als derde. In de E-klasse won Bugatti de race, Marco kwam binnen als tweede en Messi als derde.

 ??  ?? De B-klassewinn­aar Skor met als jockey Faizel Leakat.
De B-klassewinn­aar Skor met als jockey Faizel Leakat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname