Times of Suriname

Stibula mag hopen op finALEronD­E

-

ZAALVOETBA­L - Stibula boekte een belangrijk­e 8-5 zege op FCB 2 in de tweedeklas­secompetit­tie van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. Door deze zege mag Stibula hopen op een plek in de finalerond­e. De winnaar staat nu op de vijfde plek met negentien punten uit twaalf wedstrijde­n, terwijl de verliezer op de vierde plek staat met 22 punten uit elf duels. De top vier vereniging­en van de algemene ronde zullen zich plaatsen voor de finalerond­e. FCB 2, dat de laatste weken wisselvall­ig presteert, begon heel goed aan dit duel. Renaldo Tolud schoot in de eerste minuut de 1-0 al binnen en drie minuten later werd deze score verdubbeld door Ju-I Bergen. Hierna nam Stibula het spel over en keerde de achterstan­d om in een voorsprong. In de negende minuut zorgde Jevgen Sandar voor de 2-1 en twee minuten later was hij ook verantwoor­delijk voor de 2-2. Stibula kreeg de smaak te pakken en ging verder met aanvallen. In de dertiende minuut schoot Damiendo Plein de 3-2 binnen en in de negentiend­e minuut maakte Jermain Mac Donald de 4-2. Een minuut later kwam Stibula zelfs op 5-2 door een treffer van Faustino Benali. Met deze score gingen de teams rusten. Stibula begon de tweede helft precies hoe het de eerste helft eindigde: aanvallend. In de 27ste minuut maakte Djenario Lape de 6-2 en een minuut later was Guillermo Koniki verantwoor­delijk voor de 7-2. Hierna kwam Stibula niet meer in gevaar. FCB 2 wist nog drie keer te scoren, maar ook Stibula scoorde nog een keer. Hierdoor won Stibula dit duel met 8-5. Tolud was nog twee keer trefzeker voor FCB 2, terwijl Kenrick Watson één doelpunt voor zijn rekening nam. Sandar was nog een keer trefzeker voor Stibula.