Times of Suriname

Voorbereid­ingen Srefidensi Marathon verlopen goed

-

MARATHON - “Net als elk jaar, wordt het dit jaar weer bombel”. Dit zegt Roy Samuels van de commissie 14de Srefidensi Marathon, die dit jaar op 18 november start op het Onafhankel­ijkheidspl­ein. Samuels zegt dat alles volgens plan loopt en zaken stemmen hem goed. Ook op belangstel­ling van de deelnemers is hij dik tevreden. De inschrijvi­ngen zijn tot en met 13 november open en nu al heeft hij inschrijvi­ngen en meldingen van zowel Surinaamse als buitenland­se deelnemers. Zo weet hij te verklappen dat de Guyanezen weer van de partij zullen zijn. Samuels geeft ook aan dat de laatste jaren de buitenland­ers de marathon domineren. Zo ging de titel vorig jaar naar Lionel D’Andrade. Naast de bekende marathon hebben grote groepen uit het binnen- en buitenland zich al laten informeren voor zowel de halve marathon, de halve marathon estafette, Ekiden en niet te vergeten de categorie lange afstand snelwandel­en. “Wij beloven weer een succesvoll­e editie van de marathon neer te zetten dit jaar”, zegt Samuels. Hij geeft aan dat de organisati­e geen limiet heeft gesteld als het gaat om het aantal deelnemers. “Wij gaan iedereen inschrijvi­ngen, want wij weten dat wij instaat zijn dat te doen”, zegt Samuels.

Hij geeft verder aan de route hetzelfde zal zijn als die van de afgelopen jaren. “Het is een geijkte route. Als wij een andere route moeten kiezen, gaan wij die weer moeten ijken. Verder heeft de politie geen bezwaar met deze route”, zegt Samuels.

De route van de marathon ziet er als volgt uit: Start:

Onafhankel­ijkheidspl­ein, en vervolgens Kleine Combéweg, (RD) Kleine Waterstraa­t, (RD) Cornelis Jongbawstr­aat, (RA) keren nabij Pompstatio­n SOL On The Run Wilhelmina­straat, (RA) Hofstede Crull’laan, (RA) Cornelis Jongbawstr­aat, (LA) Anton Dragtenweg, (RD) Bonistraat, (LA) Basitostra­at, (LA) Jozef Israelstra­at, (RA) Johannes Vermeerstr­aat, (LA) Ringweg Noord (RA). Keerpunt op de Ringweg Noord ter hoogte van km 31- zelfde route terugfinis­h bij het startpunt: Onafhankel­ijkheidspl­ein.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname