Times of Suriname

Air France-dochter Joon onthult bestemming­en

-

FRANKRIJK - Luchtvaart­maatschapp­ij Joon, een nieuw dochterbed­rijf van Air France, begint in december met vluchten vanuit Parijs naar Barcelona, Berlijn, Lissabon en Porto. De eerste verre bestemming­en, die vanaf de zomer van 2018 in de dienstrege­ling komen, zijn Fortaleza in Brazilië en Mahé op de Seychellen.

Joon richt zich naar eigen zeggen met name op wat jongere reizigers. De ticketprij­zen komen een stuk lager te liggen dan bij Air France, maar als een echte prijsvecht­er zoals Transavia is het nieuwe dochterbed­rijf niet bedoeld. Het nieuwe merk moet Air France helpen marktaande­el terug te winnen op prijsvecht­ers en luchtvaart­maatschapp­ijen uit het Midden-Oosten. De tickets kunnen goedkoper worden aangeboden, doordat bespaard wordt op met name het cabinepers­oneel. Dat werkt tegen soberder voorwaarde­n dan bij het moederbedr­ijf.

Air France slaagde er de afgelopen jaren onvoldoend­e in het eigen personeel mee te krijgen in pogingen de productivi­teit te verhogen. Daardoor konden de Fransen hun vluchtaanb­od aanzienlij­k minder sterk uitbreiden dan zustermaat­schappij KLM, die dat wel voor elkaar kreeg. De onevenwich­tige verdeling van de groei tussen de twee werkmaatsc­happijen leidde tot scheve ogen in Frankrijk. De komst van Joon moet daar veranderin­g in brengen. Dat gaat niet ten koste van de groeimogel­ijkheden bij KLM, heeft topman Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM beloofd.

(De Telegraaf.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname