Times of Suriname

Jongen drie dagen vast in grot

-

Een nachtmerri­e voor de Amerikaans­e student. Lukas Cavar (19) zat bijna drie dagen vast in een grot. De leider van zijn speleologi­egroep maakte een cruciale fout: hij vertrok zonder de jongen en deed het hek op slot. De jongen vertelt hoe hij in leven bleef. “Ik likte aan de grotwanden voor vocht.’’

Cavar bezocht de grot Sullivan in Indiana samen met de speleologi­eclub van zijn universite­it. “Ik was erg verward en bang”, vertelt hij aan de lokale krant

“Nadat ik besefte wat er was gebeurd, moest ik even bekomen voor ik de situatie rationeel kon analyseren en een overleving­splan uitdoktere­n.” De student likte het vocht van de grotwanden om niet uit te drogen. Hij had geen bereik met zijn telefoon, dus riep hij constant om hulp. Omdat de jongen na verloop van tijd de situatie als hopeloos inschatte, typte hij afscheidsb­erichten naar zijn familie in op zijn gsm. Uiteindeli­jk werd de jongen drie dagen later gered toen de voorzitter van de speleologi­eclub besefte dat Cavar verdwenen was en terugkeerd­e naar de grot. Cavar koestert echter geen wrok. In een post op stelde hij afgelopen woensdag iedereen gerust: “Ik wilde iedereen laten weten dat ik gezond en wel ben. Ik werd ongeveer een halfuur geleden gered. Het voelt goed om terug op de begane grond te zijn.” De groep beweert dat er een probleem met het leiderscha­p was. “We hebben een strikt protocol om dit soort situaties te voorkomen, maar dat werkt alleen als dit gevolgd wordt. Er was een probleem met de leiding, waardoor de juiste procedures niet gevolgd werden.”

1986 - Zaïre stuurt 350 militairen naar Togo om president Étienne Eyadéma te helpen bij het afrekenen met de gevolgen van de mislukte staatsgree­p.

1580 - Francis Drake, Britse ontdekking­sreiziger, keert terug in zijn geboortela­nd, na een tocht om de wereld.

1905 - De speciale relativite­itstheorie van Albert Einstein wordt gepublicee­rd in het tijdschrif­t Annalen der Physik.

1968 -

James Patrick (Jim) Caviezel jr. (Mount Vernon (Washington), 26 september 1968) is een Amerikaans­e acteur. Hij speelde onder andere Jezus in de film

en Hij staat ook bekend om zijn rol in Person of Interest als John Reese. In 2006 speelde hij de rol van Carroll Oerstadt in Déjà Vu. Caviezel woont met zijn vrouw Kerri in Californië. Ze hebben twee zonen en een dochter.

1981 -

Serena Jameka Williams (Saginaw, 26 september 1981) is een profession­ele tennisspee­lster uit de Verenigde Staten. Zij is de jongere zus van Venus Williams en de succesvols­te actieve tennisspee­lster van haar generatie. Williams heeft alle grandslamt­oernooien gewonnen. In 2016 is ze verloofd met Alexis Ohanian. In september 2017 is ze bevallen van een dochter genaamd Alexis Olympia Ohanian jr.

 ??  ??
 ??  ?? Jim Caviezel
Jim Caviezel
 ??  ?? Serena Williams
Serena Williams

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname