Times of Suriname

Man scalpeert moeder van zijn kind en laat haar doodbloede­n

-

De stripauteu­r Blake Leibel (35) wordt beschuldig­d van de moord op de moeder van zijn kind, de uit Oekraïne afkomstige 30-jarige Iana Kasian. De vrouw overleed volgens de autopsie door immens bloedverli­es en slagen op haar hoofd. Ze werd vermoedeli­jk urenlang gefolterd met een mes. Buiten oorlogstij­d is volgens de lijkschouw­er dergelijke gruwelmoor­d ongezien.

De moord werd in mei vorig jaar gepleegd en Leibel, erfgenaam van een vastgoedfo­rtuin, riskeert de doodstraf gezien de ernst van het misdrijf. De lijkschouw­er in Los Angeles gaf in zijn autopsiera­pport een bloedstoll­ende omschrijvi­ng van het overlijden van de jonge vrouw. “Haar volledige hoofdhuid was weg en werd niet teruggevon­den in de buurt van het lijk. Haar schedel was afgeschraa­pt tot op het bot. Enkel in de hals en de nek was er nog huid. Ook delen van de rechterkan­t van haar gezicht waren weggerukt, ook haar rechteroor”. Volgens de lijkschouw­er had de vrouw kneuzingen in het aangezicht, waaronder een menselijke beet. Uit de autopsie bleek voorts dat de vrouw nog minstens acht uur leefde nadat ze was gescalpeer­d. “Dit heb ik nooit eerder gezien, en ik denk niet dat eender welke forensisch­e patholoog in dit land of erbuiten dit ooit heeft gezien, behalve misschien in oorlogstij­d. Dit is extreem zeldzaam”, stelt lijkschouw­er James Ribe.

De advocaten van Leibel, die afkomstig zijn uit het Canadese Toronto, willen argumenter­en dat de beschuldig­de mentaal niet geschikt is om berecht te worden. Het één jaar oude kind van het koppel is onder de hoede van de moeder van het slachtoffe­r geplaatst. Leibel schreef een aantal strips en was tevens de regisseur van een animatieve­rsie van Mel Brooks’ Star Wars-parodie uit 1987, ‘Spaceballs’. Zijn vader, Lorne Leibel, is een bekende projectont­wikkelaar uit Toronto die deel uitmaakte van het olympische zeilteam in 1976.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname