Times of Suriname

Hond blijft urenlang aan zijde van vriend na zijn dood

-

Dat honden loyale dieren zijn, weet ieder baasje wel. Maar hun loyaliteit wordt nog maar eens bewezen in een nieuw filmpje dat het internet razendsnel verovert. In de straten van de Argentijns­e stad Bernal werd vorige week een hond aangereden en zijn trouwe vriend weigerde de overleden viervoeter achter te laten.

De ontroerend­e beelden van de Argentijn Chicho Barbaroja raken mensen over de hele wereld. Hij filmde het ontroerend­e afscheid tussen twee honden in de straten van Bernal op 13 september. Het dier werd vermoedeli­jk ’s nachts aangereden door een auto. Getuigen zagen hoe een zwarte auto stopte en de bestuurder, een onbekende, een zwarte zak met het stoffelijk­e overschot van de overleden hond dumpte en zich vervolgens snel uit de voeten maakte. Zijn trouwe vriend was de auto gevolgd en bleef bij het overleden beestje op straat. Omstaander­s probeerden het ontroostba­re beestje, die ze Negrito doopten, weg te lokken met water en snacks.

Niet veel later stuurden de autoriteit­en twee arbeiders. Een van hen slaagde erin om de aandacht van de uitgehonge­rde hond met wat voedsel te trekken, zo kon zijn collega het lichaam van de dode hond verwijdere­n. Chicho Barbaroja zette de beelden op

“Het was hartversch­eurend om te zien. Toen Negrito besefte dat zijn vriend er niet meer was, zocht de hond overal naar hem, zelfs tussen het vuil. Zelf ben ik constant op zoek naar Negrito sinds het incident, maar hij is nergens te bespeuren.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname