Times of Suriname

C-47 wil ingrijpen president Ook minister Hoefdraad wordt aangeschre­ven

-

PARAMARIBO - De Progressie­ve Vakcentral­e 47 (C-47) heeft president Desi Bouterse en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën geschreven over twee afzonderli­jke gevallen. De president wordt erop geattendee­rd om te waken voor precedente­n die er geschapen worden binnen het vakbondsge­beuren, terwijl minister Hoefdraad wordt opgeroepen om de samenlevin­g het voorgenome­n succes van de Surinaamse Postspaarb­ank (SPSB) niet door de keel te drukken.

Voor instanties die overheidss­ubsidie genieten, heeft de regering besloten om rechtstree­ks de salarissen te betalen in plaats van die over te maken op de rekeningen van de betreffend­e organisati­es. Daar heeft C-47 geen moeite mee, maar de vereiste dat het personeel van de instanties verplicht is een bankrekeni­ng te openen bij de SPSB, waar het geld gestort zal worden, vindt de vakcentral­e wel verregaand. Voor C-47 zou het geen probleem moeten zijn om de salarissen te storten bij de huisbank van de werknemers bij de subsidie-ontvangend­e instanties. Volgens Robby Berenstein, voorzitter van C-47, mag de overheid personen niet dwingen om bij een staatsbank een rekening te openen om in aanmerking te komen voor hun salaris. “Wij beginnen hem te waarschuwe­n”, zegt Robby Berenstein over de brief naar minister Hoefdraad.

De brief naar de president heeft te maken met de ‘tuchtmaatr­egelen’ naar de leden van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkracht­en in Suriname (ALS). C-47 ziet de reeks van maatregele­n als een afstraffin­g voor acties die de leerkracht­en het afgelopen schooljaar hebben gevoerd. Het Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur heeft de aangekondi­gde grootschal­ige mutatie wel aangehoude­n, maar er is nog een reeks van maatregele­n die recht overeind staan. Volgens Berenstein zal de regering alle maatregele­n terug moeten draaien.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname