Times of Suriname

Peneux trapt BvL/ALS weer op de tenen Standpunt wordt vandaag ingenomen

-

PARAMARIBO - Enkele uitspraken die minister Robert Peneux van Onderwijs Wetenschap en Cultuur heeft gedaan na de ontmoeting met het bestuur van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkracht­en in Suriname (ALS) hebben weer kwaad bloed gezet bij de vakbonden. Op de protestver­gadering die vandaag wordt gehouden, zullen de leden van de bonden een standpunt innemen.

Wilgo Valies, voorzitter van beide onderwijsb­onden, wil nog niet ingaan op welke uitspraken voor irritatie hebben gezorgd, maar feit is wel dat de BvL en ALS zich wederom geschoffee­rd voelen.

“De minister heeft allerlei uitgesprak­en gedaan op zijn persconfer­entie. Verregaand­e uitspraken. We zullen daar uitputtend op ingaan nadat we met de leden hebben vergaderd”, zegt Valies. “De uitkomst van de vergaderin­g met de leden zal bepalen welk standpunt wij zullen innemen.”

Op de persconfer­entie van de minister heeft hij onder andere aangegeven alleen te werken met ‘raskippen’, verwijzend naar bevoegde leerkracht­en. Er zal verder strak gelet worden op het aantal overuren dat niet meer dan 35 per week mag zijn. Dispensati­e aan leerkracht­en die in het bestuur van vakbonden zitten, is sterk aangepast. Die zullen voortaan vier van de vijf schooldage­n voor de klas moeten staan. Voor vakbondswe­rk wordt een dag per week uitgetrokk­en. Naar TImEs oF SurInAme verneemt, heeft de minister vooral met het laatste en andere intrekking­en naar shopstewar­ds van de bonden toe de draak gestoken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname